Úszásoktatás az oviban

Óvodai úszásoktatás egy kicsit másképp!


Hagyományainkhoz híven minden évben megszervezzük az óvodásaink úszásoktatását. Ebben az évben is közel ötven gyermek jelentkezett a foglalkozásra. Örömmel tölt el bennünket, hogy ettől az évtől már óvodai úszásoktatásra képzett, saját óvó néniink oktatják a gyermekeinket.
A foglalkozások alatt már alig akad olyan kicsi, aki fél a víztől és pityereg. Mivel ismerik az oktatókat a gyerekek, így a bizalom is már az első alkalom után ki tudott alakulni. Örömmel láttam, hogy a gyerekek mosolyogva, nevetgélve tanulják meg az úszás alapjait.
Rengeteg játékos feladattal, fogócskával, úszós feladatokkal töltik ki az óvó nénik a napi egy órát. Munkájukban 2-3 hallgató segít, kik a pedagógia karon óvodai úszásoktatás szakirányon tanulnak.
Az évek alatt kialakult jó kapcsolat eredményeként az Aquarázs Rekreációs Sportegyesület vezetője dr. Simon István Ágoston biztosítja a gyermekeink számára a tanfolyam alatt a játékeszközöket, deszkákat, úszást segítő eszközöket, valamint ha a szülők szeretnék, a gyermekeik az egyesületben folytathatják tovább az úszás alapjainak az elmélyítését. 

 

További képek a galériában!

http://ak.uni-sopron.hu/uszasoktatas-1

 

Elérhetőség

Aranykapu Tagóvoda

9400 Sopron, Ferenczy J.u.5.
Tel.: 99/518-711, 0630-618-4992
E-mail: gyakovoda@uni-sopron.hu